ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА 2023/2024. ГОДИНА

Датум: 01. Septembar 2023 20:50 Категорија: Новости

ДАНАС ЈЕ ПОЧЕЛА ШКОЛСКА 2023/2024. ГОДИНА
У Основној школи ,,Јован Грчић Миленко” у Беочину као и у свим подручним јединицама нова школска година почела је у петак, 1.9.2023. године, интонирањрм химне Републике Србије ,,Боже правде”.
„Боже правде“ је званична химна Републике Србије, од 2004. године, дефинисана чланом 7 Устава. Текст је написао књижевник и оснивач Српског народног позоришта Јован Ђорђевић 1872. године као химну Краљевине Србије, а музику компоновао словеначки и српски композитор, и диригент Даворин Јенко.
У дворишту централне школе уприличен је званични почетак школске године. Директор Драган Митић поздравио је ученике, наставнике и све присутне и пожелео им срећну и успешну нову школску годину, здравље и срећу, нагласивши да очекујемо рад и ред, а да ће успех доћи као резултат рада. стакавши да се рад и труд увек исплате. Такође, истакао је да је неотуђиво право сваког човека на слободу, срећу и живот, и да бисмо то право остварили морамо поштовати друге како би и они поштовали нас.  
Уследила је химна уз новопостављени јарбол са заставом Р Србије. Овом свечаном догађају присуствовали су и члан општинског већа Милован Старчевић и инжењер Владимир Ивановић представник компаније “Економистелектро” која је донирала школи барјак са заставом, представници Дома културе који су обезбедили озвучење, као и беочински полицајци који су се потрудили да школа буде безбедна.
И у подручним одељењима у Раковцу, Беочин селу и Черевићу, као и у поподневној смени у “малој школи”, нова школска година почела уз химну ,,Боже правде”.
Још једном свима желимо успешну и срећну школску 2023/2024. годину.