КОНФЕРЕНЦИЈА „ШКОЛА И ШКОЛСКИ СПОРТ – МЕСТО ГДЕ РАСТЕМ, УЧИМ И ВЕЖБАМ“

Датум: 13. Februar 2023 22:52 Категорија: Новости

КОНФЕРЕНЦИЈА „ШКОЛА И ШКОЛСКИ СПОРТ – МЕСТО ГДЕ РАСТЕМ, УЧИМ И ВЕЖБАМ“
У Београду, у четвртак, 2.2.2023. године и у понедељак, 13.2.2023. године, одржана је конференција на тему ,,Школа и школски спорт – место где растем, учим и вежбам“ у организацији Министарства просвете Републике Србије, уз подршку пројекта ,,Јачање капацитета релевантних институција у оквиру Уговора о реформи сектора образовања у Србији – Оснаживање везе између запошљавања и социјалне инклузије“(РЕдиС 2030). Конференцију је отворио министар просвете Бранко Ружић, а водио помоћник министра Милан Пашић.
ОШ ,,Јован Грчић Миленко“ је једна од школа које су позване да учествују и дају допринос овој конференцији. Нашу школу представљали су директор школе Драган Митић и наставница физичког васпитања Душица Ристић.
На конференцији је истакнуто да је спорт кључан за правилан развој деце,зато ће се формирати нове спортске секције, уредити сале и израдити софтвер који ће пратити физички развој деце. Истакнуто је да је у последње 3 године уложено 48 милиона рсд у опремање сала широм Србије“
- Физичка активност и спорт су међу најважнијим факторима за правилан развој и раст деце. Зато се посебна пажња посвећује развоју школског спорта и унапређењу услова за рад у фискултурним салама, рекао је министар Бранко Ружић на конференцији „Школа и школски спорт – место где растем, учим и вежбам”.