СВЕТИ САВА - ШКОЛСКА СЛАВА 2023

Датум: 28. Januar 2023 21:11 Категорија: Новости

СВЕТИ САВА - ШКОЛСКА СЛАВА
Ученици и наставници Основне школе ,,Јован Грчић Миленко“ у Беочину обележили су Школску славу – Светог Саву, 27. јануара 2023. године. Обред освећења и сечења славског колача у ком су учествовали беочински свештеник Милош Маријанац, школски вероучитељи отац Вељко Грубач и вероучитељица Јевгенија Којић, наставница музичке културе Весна Гојић, директор школе господин Драган Митић, као и наставници и ученици школе обављен је у холу школе. И ове године кум школе јe господин Јован Свирчевић, директор ЈП Топлана Беочин.           
У Дому културе уприличена је Светосавска академија коју су са ученицима припремиле наставнице српског језика Светлана Зарић и Соња Андрић, наставница музичке културе Драгана Марјановић и учитељи Синиша Гутић, Слободанка Врговић.  Изложбу ликовних радова у холу школе и у Дому културе са ученицима прирпемила наставница ликовне културе Весна Мијин Томић, као и презентацију ликовних радова ученика на тему светосавља уз техничку помоћ наставника Ивана Ђуке и ученика 7-4 Алексе Павлова.
Скупштина Општине Беочин је и ове године доделила Светосавске повеље ученицима који су остварили значајне успехе у области науке, уметности и спорта. Светосавска повеља у 2023. годину додељена је у конкуренцији основних школа: Христини Илић - српски језик, Анђели Стојшин - музика, Тијани Комадина - математика, Константину Ижаку - биологија, Анђелији Миловановић - техника и технологија, Александру Сливњаку - физичка култура, Олегу Бранкову - историја и Данилу Стојковићу - информатика и рачунарство из ОШ ,,Јован Грчић Миленко” у Беочину; и Анђелији Мијоков - ликовно стваралаштво и Александру Грујићу - хемија из ОШ „Јован Поповић" у Сусеку. У конкуренцији средњих школа добитници су: Михајло Бикар - физика, Димитрије Сакан - биологија. Светосавске повеље награђенима доделили су председница општине Беочин, госпођа Биљана Јанковић и њен заменик господин Стефан Томовић.
И у подручним одељењима наше школе свечано је обележена школска слава Свети Сава. У Раковцу, у Манастиру Раковац, у организацији настојатеља манастира, оца Евгенија. У раковачкој школи обред освећења и сечења славског колача обавили су беочински свештеник Милош Маријанац, настојатељ манастира Раковац, отац Евгеније, у присуству учитељица и наставница, директора школе и кума Вање Заркова који је кумство за следећу годину предао госпођи Весни Топаловић. Ученици раковачке школе извели су  пригодни програм у славу Светог Саве који су припремили са својим учитељицама и вероучитељицом Јевгенијом Којић, а затим су добили поклон пакетиће које је обезбедио Горан Савковић.
У Беочин селу, у Храму Преображења Господњег, у организацији свештеника и вероучитеља оца Вељка Грубача.
У Черевићу, у Храму Светог Саве, у организацији свештеника оца Мирка Мишановића.
У Беочину у Храму Светог Василија Острошког у организацији свештеника Милоша Маријанца.
Након свечаног програма уприличен је коктел у школи. Захваљујемо се на донацијама Удружењу жена ,,Горска Ружа“ из Раковца и учитељицама Сузани Пантелић и Мелити Недељковић.
Захваљујемо се свима који су својим присуством и учешћем увеличали нашу школску славу Светог Саву!