НАЈВЕЋЕ БОЖИЋНЕ И НОВОГОДИШЊЕ ЧЕСТИТКЕ У БАНОШТОРУ

Датум: 20. Januar 2023 18:42 Категорија: Новости

НАЈВЕЋЕ БОЖИЋНЕ И НОВОГОДИШЊЕ ЧЕСТИТКЕ У БАНОШТОРУ
Ученици ОШ ,,Јован Грчић Миленко” из Беочина учествовали су пројекту Новогодишнње заставе у организацији Удружења ,,Арка”. Поставка заства налази се на тргу у Баноштору.
Највеће дечје божићне и новогодишње честитке
Осванула нова поставка у Галерији под ведрим небом у Баноштору.
Последњих година слање новогодишњих и божићних честитки постало је све ређе. Поруке преко друштвених мрежа своде се на прослеђивање уобичајених шаблонских образаца.
А сећате ли се само магије тренутка када угледате празничну честитку?
Једна таква чаролија осванула је у Баноштору у организацији Удружења «Арка» и ангажовањем деце са територије Општине Беочин која су осликала честитке  уз подршку васпитача, учитеља и наставника. Из наше школе ангажовали су се наставник ликовне културе Милош Мирковић и учитељице Ана Здравковић и Ђурђица Стојковић. Штампање застава и постављање изложбе помогле су винарије из Баноштора и Черевића  
У центру Баноштора, са погледом на Дунав, на месту где је била изложба застава у оквиру пројекта Нови Сад Европска престоница културе, изложене су честитке са најлепшим мотивима овог празничног доба.
Двадесет оригиналних честитки на заставама свака величине два пута један метар, постављено је у Галерији под ведрим небом.
Специфичност ове Галерије  је и то што је на четири постамента постављено по пет застава које се покрећу под дејством ветра или их окрећу сами посетиоци ове галерије.
Мештани Баноштора су сведоци да ова Галерија привлачи пажњу пролазника који неретко застану и погледају слике, тако да се може рећи да је претходну изложбу погледало више хиљада људи.