СЕМИНАР ,,ЈАЏЕНТ" - ФИЗИЧКО И ЗДРАВСТВЕНО ВАСПИТАЊЕ У ФУНКЦИЈИ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ, ТОЛЕРАНЦИЈЕ И ЗАЈЕДНИШТВА

Датум: 18. Decembar 2022 16:04 Категорија: Новости

СЕМИНАР ,,ЈАЏЕНТ" - ФИЗИЧКО И ЗДРАВСТВЕНО ВАСПИТАЊЕ У ФУНКЦИЈИ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ, ТОЛЕРАНЦИЈЕ И ЗАЈЕДНИШТВА
У Основној школи ,,Јован Грчић Миленко” у Беочину одржан је семинар под називом „Јаџент“ - Физичко и здравствено васпитање у функцији родне равноправности, толеранције и заједништва, у суботу, 10.12.2022. године, управо у време завршетка кампање “16 дана активизма у борби против насиља над женама” која се традиционално обележава од 25. новембра до 10. децембра сваке године.
Семинар је теоријско – практичног карактера и организован је под покровитељством Српског савеза професора физичког васпитања и спорта.
Теоријски део чинила су предавања проф. др Драгољуба Вишњића, професор методике у пензији и аутора уџбеника физичке културе, доц.др Мирослава Марковићa из ЗУОВ-а и мр Радослава Краљевића, који су затим учествовали и у практичном делу са Јанком Павлисом, професором физичког васпитања из Темерина и оснивачем Јаџента.
На семинару су учествовали представници обе основне школе из општине Беочин, основне школе домаћина и ОШ ,,Јован Поповић” из Сусека, наставници физичке културе: Душица Ристић, Слободанка Јокић, Маја Даниловић и Владимир Савић, као и наставница физичке културе у пензији Меланија Крстић.
Семинару је присуствовала и Андpијана Човић, сарадница UN Women Србија и сарадница у институцији Покрајинског омбудсмана.
Практичани приказ игре Јаџент извели су ученици 5-3 одељења који су са старијим играчима из Беочина и Темерина допринели успешној реализацији овог семинара.
Циљ обуке је остварен, а то је јачање компетенција и оснаживање наставника за примену иновативних садржаја спортских игара које промовишу родну равноправност, толеранцију и заједништво, а ученици су се добро забавили и изморили играјући Јаџент .