„На заједничком путу учења“

Датум: 05. Decembar 2022 22:37 Категорија: Новости

„Инклузивно предшколско васпитање и образовање“
„На заједничком путу учења“
У оквиру Компоненте 2 пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ који Министарство просвете реализује уз помоћ зајма Светске банке, Министарство у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања и УНИЦЕФом организује онлајн обуку „На заједничком путу учења“, намењену педагозима, психолозима и координаторима стручних већа за разредну наставу.
Циљ онлајн обуке „На заједничком путу учења“ је оснаживање педагога, психолога и учитеља у основним школама за јачање партнерства између два нивоа образовног система (предшколско и основношколско) кроз разумевање промена у предшколском васпитању и образовању (увођење нових Основа програма ПВО, Године узлета), снажније повезивање и препознавање заједничких вредности у грађењу подршке деци и породици приликом преласка из вртића у школу.
Обука за педагоге, психологе и координаторе стручних већа за разредну наставу из основних школа са територија ШУ Београд, Новог Сади и Пожаревац, биће организована у периоду од 1. до 23. децембра 2022. године у трајању од 3 недеље, на ЗУОВ Еду платформи за спровођење обука од јавног интереса. Нашу школу представљју: педагог Нада Боснић, псигилози Љиљана Михајловић и Миња Ненанов, координатори стручних већа уа 1. разред Нада Богуновић, за 2. разред Љиљана Добријевић, за 3. разред Катица Тенце и за 4. разред Мелита Недељковић, и за разредно веће Драгана Тамаш.