ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ „ЈОВАН ПОПОВИЋ” У СУСЕКУ

Датум: 05. Decembar 2022 21:20 Категорија: Новости

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ „ЈОВАН ПОПОВИЋ” У СУСЕКУ
У петак, 18.11.2022. године ОШ ,,Јован Поповић” из Сусека обележила је свој Дан школе на челу са новом директорицом Татјаном Крстић. На овај датум, 18. новембра 1905. године рођен је песник и књижевник Јован Поповић чије име ова школа носи. Поред матичног школског објекта у Сусеку, школа има четири подручна одељења у Лугу, Свилошу, Грабову и Баноштору а настава и рад са децом се традицинално одвија на два језика - српском и словачком.
У фискултурној сали школе „Јован Поповић“ организована је свечана приредба коју су припремили ђаци, учитељи и наставници који су се представили бројним рецитацијама, песмом, глумом и традиционалним фолклорним играма.
Прослави су присуствовали председница општине Беочин, Биљана Јанковић, представник Милован Старчевић, директор школе у пензији Илија Пешић, директорица Центра за културу, спорт и туризам општине Беочин Ивана Бранков, као и представници ОШ ,,Јован Грчић Миленко” из Беочина директор Драган Митић, помоћница директора Радмила Јовановић и правник Војислав Бубуљ. Такође, прославу је увеличао и побратимски колектив из основне школе из Републике Српске.
Искрене честитке руководству, ученицима, учитељима и наставницима као и свим члановима колектива.