ДАН ШКОЛЕ, 15.11.2022.

Датум: 17. Novembar 2022 18:50 Категорија: Новости

ДАН ШКОЛЕ, 15.11.2022.
Основна школа ,,Јован Грчић Миленко” из Беочина прославила је свој Дан школе у уторак, 15. новембра 2022. године. Ове године Дан школе је обележен кроз више активности, кроз тематске часове посвећене песнику чије име носи наша школа, преко активности из биологије у виду “распеваног дрвета” на ком се налазе све птице које живе на Фрушкој гори, а поводом нашег песника ког су савременици назвали ,,фрушкогорским славујем” са наставницама биологије Олгицом Стјепановић и Татјаном Сакан, преко хемије где су ученици исписивали Грчићеве песме користећи симболе хемијских елемената са наставницом хемије Виолетом Ћулибрк, и слично.
Дан школе званично је обележен традиционалним полагањем цвећа на Грчићев гроб у Манастиру Беочин. Цвеће је положио директор школе Драган Митић у пратњи наставница Весе Ивановић, Загорке Марковић, Радмиле Јовановић и правника Војислава Бубуља. Сећање на песника Јована Грчића Миленка употпуниле су и ученице Милица Прекогачић и Љуба Дринић рецитујући његове стихове.
У амфитеатру школе изведена је приредба поводом Дана школе коју су припремиле наставнице српског језика Светлана Зарић, Соња Лончар и Милица Топлићан у сарадњи са наставницом музичке културе Весном Гојић, као и наставницом ликовне културе Весном Мијин Томић. Свечани програм употпунила је и млађа фолклорна група КУД-а ,,Бриле” из Беочина.
Након приредбе радници школе су имали прилику да погледају играни филм ,,Талас”.