ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ У БАНОШТОРУ 2022.

Датум: 16. Novembar 2022 15:51 Категорија: Новости

ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ У БАНОШТОРУ 2022.
У организацији Удружења жена "Јана" из Баноштора у понедељак, 14.11.2022. године, у месном Дому културе, одржана је традиционална манифестација "Песничко вече".
Стихове својих и песама других аутора, говорили су песници Славица Нићифоровић Веселиновић, Драго Лукић и Мирољуб Стојковић.
Поред поменутих наступиле су и талентоване Теа Тополић, која је говорила стихове песама баношторског песника Драгана Обреновића, Марина Крстић и Милица Милашиновић, све три из Баноштора, ученице Основне школе "Јован Поповић" из Сусека, док су Основну школу "Јован Грчић Миленко" из Беочина представљале ученице Хана Петровић и Анђела Стојшин. Најмлађа учесница синоћне манифестације, петогодишња Нина Обреновић, из Предшколске установе "Љуба Станковић" такође је била "на висини задатка".
Посетиоци односно поштоваоци лепе писане речи окупили су се у поприличном броју. Специјалне гошће које су својим присуством увеличале "Песничко вече" биле су Јана Худецова Забунов, директор Академије женског предузетништва Нови Сад, и Ана Пинћир, правница и правни медијатор. Међу присутнима били су и представници локалне самоуправе, чланице локалних удружења жена, мештани Баноштора и других места.
Након завршетка званичног дела програма, учесници и посетиоци позвани су на коктел и заједничко дружење.
Као и увек до сада, баношторско Удружење жена "Јана" беспрекорно је организовало ово "Песничко вече" што је и мишљење свих учесника и посетилаца.