ФЕСТИВАЛ ХРАНЕ У РАКОВЦУ

Датум: 02. Oktobar 2022 17:44 Категорија: Новости

ФЕСТИВАЛ ХРАНЕ У РАКОВЦУ
У Раковцу је у суботу, 1.10.2022. године одржан 12. Фестивалу хране “Ал’ се некад добро јело баш!” у организацији удружења жена “Горска ружа” из Раковца. Председница општине Беочин Биљана Јанковић отворила је ову манифестацију која је и ове године окупила бројне излагаче, пријатеље фестивала, мештане и посетиоце око шарених штандова, богато сервираних столова и оно најважније-око идеје хуманости и препознавања вредности и успеха деце из Раковца!
У излагачком делу фестивала учествовало је двадесетак удружења жена од којих су уз вредне и креативне жене из наше општине стале и жене из Руме, Буковца, Беркасова, Бешенова, Шимановаца, Кузмина, Старог Леца, Куцуре и Јазка.
Поред колача, посластица и финих деликатеса националне кухиње, запажени су били и штандови локалних уметника и произвођача рукотворина као и штанд са скулптурама и излагачким програмом раковачког удружења “Бели Мајдан” и љубитеља и познаваоца гљива Фрушке горе.
У културно-уметничком програму фестивала учествовала су деца из црквеног хора “Свети Василије” са својом наставницом Евгенијом Којић, локални тамбурашки састави и деца Основне школе “Јован Грчић Миленко” са наставницом ликовног Весном Мијин која су у оквиру ликовне радионице вредно цртала и сликала у просторијама раковачког Дома културе.
Идеју хуманитарног карактера фестивала најбоље је представила председница удружења “Горска ружа” из Раковца и организаторка фестивала Тања Ајети, која је уручила награде подршке родитељима деце из Раковца која остварују врхунске спортске резултате и уз велики труд и залагање својих породица нижу успехе.