РАДНА СУБОТА - УЧЕНИЦИ 3-1, 3-5 И 4-5 У ЧЕРЕВИЋУ

Датум: 26. Septembar 2022 21:08 Категорија: Новости

РАДНА СУБОТА - УЧЕНИЦИ 3-1, 3-5 И 4-5 У ЧЕРЕВИЋУ 
У оквиру радне суботе која је у нашој школи одржана 24. септембра, ученици 3-1 одељења са учитељицом Слободанком Врговић посетили су Черевић.
Посета Черевићу реализована је са идејом да се деца упознају са вредностима, наслеђем и занимљивостима које су им доступне у околини али и да упознају завичај Јована Грчића Миленка, песника по коме наша школа носи назив.
Одељење је у Черевићу дочекала пријатељица разреда и мештанка Черевића Јелена Бугарски која је ученицима кроз причу и дружење била добар домаћин. Нашим ђацима су се придружили и ученици из Черевића из одељења 3-5 и 4-5 са својим учитељицама Сузаном Пантелић и Мелитом Недељковић. 
Места која су деца посетила тог дана су Завичајни музеј Черевића, етно кућу “Етно буџак” код Наде Новаков, затим домаћинство Јованке Јеремић где су имали прилику да се друже са коњима и псима у чему су посебно уживали. 
Шетња је потом настављена ка цркви “Светог Саве” где је групу дочекао отац Мирко и упознао са историјатом храма и занимљивостима.
За крај, ученици су посетили пекару “Класје панонско” основану 1971. године где су имали прилику да се упознају са власницима пекаре, науче понешто о прављењу хлеба и као сувенир понесу са собом у Беочин фина черевићка пецива. 
Захваљујемо се Јелени Бугарски и свим мештанима на гостопримству и дружењу као и Општини Беочин која је омогућила превоз деце.