БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ 2022.

Датум: 07. Mart 2022 22:42 Категорија: Новости

Обавештење у вези са доделом бесплатних уџбеника у школској 2022/2023.

 
Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије обезбедило је бесплатне уџбенике за следеће категорије:

  • ученици из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи)
  • ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом, који основно школско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану
  • ученици који образовно-васпитни рад не остварују по индивидуалном образовном плану, али имају потребу за прилагођавањем (увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат)
  • ученици основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете у систему образовања и васпитања
  • ученици основних школа који се образују по ИОП-у; глуви и наглуви ученици који користе електронске уџбенике са видео-садржајима на српском знаковном језику.
*Министарство обезбеђује и уџбенике за ове категорије ученика и на језицима националних мањина, као и уџбенике прилагођене деци са сметњама у развоју.
 
За све друге основношколце, који не спадају у категорије које добијају уџбенике од Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а који похађају ОШ "Јован Грчић Миленко" Беочин или ОШ "Јован Поповић" Сусек, општина Беочин ће обезбедити бесплатне уџбенике. Молимо родитеље чија деца припадају наведеним категоријама, да у сарадњи са школом благовремено подносе пријаве за бесплатне уџбенике код Министарства просвете, науке и технолошког развоја како би општинско руководство што пре имало број ученика којима је неопходно обезбедити уџбенике из буџета Општине Беочин. Пријаве се предају у школи одељењским старешинама.

Хвала на сарадњи.