Акција "Засади дрво"

Датум: 25. Februar 2022 15:12 Категорија: Новости

Највећа акција садње стабала у Србији “Засади дрво” покренута је 2019. године и има за циљ очување здраве животне средине, као и одрживи развој друштвене заједнице.
Поред пошумљавања, тим “Засади дрво” бави се и едукацијом и подизањем свести јавности о значају шума. Трећи циклус пројекта „Засади дрво“ под називом „Четири годишња доба“, званично је почео 3. септембра 2021. године, догађајем у Ботаничкој башти „Јевремовац. У оквиру ове сезоне која траје до априла 2022. године, планирана је садња од 200.000 садница широм Србије, а у фокусу ће бити најмлађи, јер је њихово укључивање у овакве акције веома важно како бисмо им приближили природу. У оквиру пројекта „Засади дрво“ реализују се и активности „Гледај како растемо“ које су првенствено намењене подизању степена информисаности и образовања деце и ученика о значају очувања животне средине, садњи садница и њиховом одржавању, као и начину на који треба да брину о природи. У оквиру овог дела Пројекта једна од активности је садња садница од стране ученика првог разреда. Свака основна школа на територији Републике Србије бесплатно ће добити по две саднице белог бора које ће ученици првог разреда засадити у дворишту школе. Приликом садње, ученици су упознати о значају дрвећа за очување животне средине.
У оквиру акције су ученици 1-1 са учитељем Стеваном Ђурђевићем и ученици 1-2 са учитељицом Љиљаном Добријевић посадили саднице белог бора испред школе
.