ОБРАЋАЊЕ ДИРЕКТОРА 2021.

Датум: 13. April 2021 17:54 Категорија: Новости


ОБРАЋАЊЕ В.Д. ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ
 
Драге колеге и поштовани родитељи и ученици, нешто сам написао пре пуно година не знајући колико ће ми бити потребно данас:
 
Ако кажемо да је живот саздан као борба и да су велике битке нека од најважнијих поглавља српске историје, многим слушаоцима, с правом, може зазвучати излизано. Међутим, они који су у биткама учествовали лично, непосредно, знају да је то смртно озбиљна ствар. То је зона у којој све фразе и позадинска прича саме себе укидају и нестају. Уз све друго што собом доносе, добро и лоше, велике ратне битке су и крајњи испит „људског материјала“, и за личност и за народ. Непогрешиво огледало и мера. Све оно какви јесмо ту бива доведено до крајњих граница, изоштрено до последњег детаља.
Можемо да кажемо да и ми у школи водимо велике и мале битке и бојеве. Али у овим биткама, ви ученици и ми наставници нисмо зараћене стране. Ми чинимо исту војску, ми смо на истој страни фронта и под истом заставом. Ми не освајамо градове, освајамо знање. Ми не освајамо државе, освајамо будућност. Некада смо ваше лево крило, некада десно. Некада вас водимо, а други пут, опет, пратимо. А након успешне битке уместо ордења добијате петице, а ми уместо вишег чина добијамо ваше дивне осмехе.
Па, до следеће битке и победе...ваш наставник историје.
 
Од данас, од 13. априла 2021. године, ваш наставник је на новом задатку вршиоца дужности директора ОШ ,,Јован Грчић Миленко”. На том месту могу остати најдуже 6 месеци, а затим ће бити изабран директор на 4 године.
Захваљујем се на поверењу које сте ми указали, а на мени је сада да оправдам то поверење. Верујем да сам вам био добар колега, наставник и разредни старешина, па се надам да вас нећу разочарати у новој улози. Преда мном и пред нама су велики задаци и обавезе, али дубоко верујући у рад, ред и добру вољу мислим да ћемо заједнички успети. Такође, дубоко верујем у вас, моје колеге, родитеље и ученике.
Желим нам свима срећу и успех у даљем раду и животу.
 
                                                                                                       в.д. диpeктор Драган Митић