РЕВИЈАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ 2020.

Датум: 06. April 2020 23:18 Категорија: Новости

ИНФОРМАЦИЈА О РЕВИЈАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА
 
Познато је да су, због настале ситуације изазване Корона вирусом, сва такмичења у организацији Друштва математичара Србије отказана. Друштво математичара Србије је пратећи активности Министарства просвете, науке и технолошког развоја о едукацији ученика у новим условима, покренуло акцију „Математиком и информатиком против Корона вируса“.
 Једна од активности у наведеној акцији је и online РЕВИЈАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗМАТЕМАТИКЕ. Такмичење је предвиђено за уторак 14. април у 17:00 часова и намењено обдареним ученицима од 1. до 8. разреда основне школе, што значи да на такмичењу могу да учествују сви заинтересовани ученици.
 
Замисао је да се на линку: https://dms-takmicenje.vmdevbox.com/  поставе задаци за Ревијално такмичење у уторак 14.04.2020. године у 16:50 часова. Ученици ће такмичарски тест „скинути“ са интернета и самостално решавати у току највише 2 сата. Тест садржи 12 задатака, који се конципирани по принципу вишеструког избора (заокружује се један од пет понуђених одговора А, Б, В, Г, Д) и табелу за попуњавање одговора. У 19:30 часова ће бити објављени резултати теста, тј. распоред тачних одговора, тако да сваки ученик може сам себе да оцени. Кратка решења задатака ће бити објављена у понедељак 20.04.2020. године.
 
Обавештавамо ученике да су задаци за Ревијално такмичење бирани из програма редовне и додатне наставе математике. Напомињемо да су узор за конципирање оваквог формата задатака били задаци за пријемни испит за 7. разред, односно 1. разред математичке гимназије, такмичење „Кенгур без граница“, па ученицима 6. и 8. разреда наше такмичење може послужити као пробни тест за предстојеће пријемне испите.
 
Уколико имате неких евентуалних питања, јавите се на електронску адресу Друштва математичара Србије: [email protected]