СВЕТИ САВА - ШКОЛСКА СЛАВА

Датум: 30. Januar 2020 10:26 Категорија: Новости

СВЕТИ САВА - ШКОЛСКА СЛАВА
Ученици и наставници ОШ “Јован Грчић Миленко“ из Беочина обележили су Школску славу – Светог Саву, 27. јануара 2020. године. Обред освећења и сечења славског колача у ком су учествовали беочински свештеник Милош Маријанац, школски вероучитељи Вељко Грубач и Јевгенија Којић, директорица школе госпођа Татјана Сакан као и наставници и ученици школе обављен је у холу школе. Ове године кума нам јe млада предузетница гђица Ивана Николић и предузеће „ДАК“. Свечаности је присуствовао и будући кум, директор Културног центра Беочин, г. Горан Ковачевић. Свечанаи програм који су са ученицима припремиле наставнице српског језика Соња Андрић и Соња Лончар, наставница музичке културе Весна Гојић и вероучитељица Јевгенија Којић изведен је у Дому културе.
Скупштина Општне Беочин је и ове године доделила Светосавске повеље ученицима који су остварили значајне успехе у области науке, уметности, спорту. Светосавска повеља у 2020. год. додељена је у конкуренцији основних школа: Немањи Симићу, Јовани Стјепановић, Ањи Симић, Алекси Јандрићу, Николи Германцу и Михајлу Бикару, из ОШ „Јован Грчић Миленко“ из Беочина; и Стефану Крстићу из ОШ"Јован Поповић" из Сусека. У конкуренцији средњих школа добитници су: Петар Бикар и Никола Стојковић.
Повеље награђенима је доделили су председник општине Беочин г. Митар Милинковић и председник Скупштине општине Беочин, г. Зоран Стокућа.
Честитамо награђенима!