ПОЭЗИИ ЧАРУЮЩИЕСТРОКИ «ОЧАРАВАЈУЋИ СТИХОВИ»

Датум: 17. Maj 2019 08:03 Категорија: Новости

ПОЭЗИИ ЧАРУЮЩИЕСТРОКИ
«ОЧАРАВАЈУЋИ СТИХОВИ»
21.03.2019.
Руски центар науке и културе «Руски дом» заједно са Међународним дечијим центром «Артек» је организовао конкурс младих декламатора «Очаравајући стихови» посвећених Светском дану поезије.
Са жељом да упознају руски језик, руску културу наши ученици предвођени наставницом биологије Мирјаном Цветићанин и наставницом веронауке Јевгенијом Којић су се упустили у авантуру учења песмица на руском језику за само 5 дана.
Био је прави изазов научити песмицу на руском језиком иако ђаци никада нису учили руски.
Кроз смех, дружење и анимације спремили смо песмице и упутили се ка Руском дому у Београду где се и одржавало такмичење. Било је преко 100 пријавених текмичара који су рецитовали прелепе стихове Јесењина, Пушкина, Љермонтова, Мајаковског, Бродског...
Наши ђаци су рецитовали прелепе стихове следећих писаца у категорији – не учим руски језик

  • Вук Петровић – Хулиган - Сергей Есенин:
  • Богдан Ђуричин – Медвежонок - Яснов Михаил
  • Петар Јанић – Я вас любил – Александар Пушкин
  • Ема Крижан –Молитва - М.Ю.Лермонтова
и освојили четврто, два пета и шесто место.Јако мало нам је фалило да освојимо неко од прва три места и одлазак на Артек, рукси дечији камп.
Ми смо јако поносе на наше ученике који су дали све од себе да доминирају сценом, да изрецитују песмице као прави мали руси и што су показали да уколико нешто желиш то можеш и да постигнеш својим трудом и радом.
И овом приликом их похваљујемо,
 
пријавићемо се и следеће године,
придружите нам се и Ви...