ОБУКА - ДОБРА ПРИМЕНА ЕЛЕКТРОНСКИХ МЕДИЈА И НЕНАСИЛНА КОМУНИКАЦИЈА

Датум: 28. Novembar 2023 11:32 Категорија: Новости

ОБУКА - ДОБРА ПРИМЕНА ЕЛЕКТРОНСКИХ МЕДИЈА И НЕНАСИЛНА КОМУНИКАЦИЈА
У оквиру програма обуке од јавног интереса у организацији Министарства просвете на Високој школи струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре – Сирмијум у Сремској Митровици у четвртак, 23.11.2023. године одржана је обука ,,Кораци ка доброј примени електронских уређаја и ненасилној комуникацији у онлајн окружењу“. Из ОШ ,,Јован Грчић Миленко“ из Беочина предавању су присуствовали директор Драган Митић, помоћник директора Радмила Јовановић и школски педагог Нада Боснић, са колегама из ОШ ,,Јован Поповић” из Сусека директорицом Татјаном Крсттић и педагогом Данијелом Ђорђевић Шегрт. Овај стручни скуп отворили су Јанош Пушкаш, директор Педагошког завода Војводине, Жолт сакалаш, Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, потпредседник Покрајинске владе, Зоран Ђурић, начелник Градске управе за образовање, Сремска Митровица и модераторка др Силвиа Илић.  На скупу су обухваћене следеће теме:
- Националну платформу за превенцију насиља која укључује децу  ,,Чувам те“ представио је Давид Ивановић, представник јединице за имплементацију стратешких пројеката Владе Републике Србије;
- Пројекат ,,Безбедност на интернету – превенција и едукација“ представила је Жужана Мезеи, из Педагошког завода Војводине. Резултате истраживања ,,Насиље на интернету у основним школама у Војводини из перспективе родитеља и ученика“ презентовала је др Силвана Илић, из Педагошког завода Војводине;
- О дигиталном насиљу говорила је педагошкиња ОШ ,,Јожеф Атила“ из Новог Сада Загорка Маринковић;
- Погледали смо филм ,,Порука“;
- Програм ,,Кораци ка доброј примени електронских уређаја и ненасилној комуникацији у онлајн окружењу“ преставила је Татјана Сурдучки, педагошкиња ОШ ,,Соња Маринковић“ из Новог Сада.
Затим је уследио рад по групама на теме: ,,Дигитално доба – друштвени контекст, изазови, последице, сарадња са наставницима, родитељима и ученицима“ коју је водила Загорка Маринковић . ,,Кораци ка доброј примени електронских уређаја и ненасилној комуникацији у онлајно кружењу коју је водила Татјана Сурдучки.
На крају обуке представљени су резултати рада по групама.