ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ - 16. НОВЕМБАР

Датум: 16. Novembar 2023 19:47 Категорија: Новости

ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ - 16. НОВЕМБАР
 
Шта је то толеранција?
Сваки човек има право да се разликује од других.
Не можемо сви бити исти и то је у реду.
Није у реду да нас неко осуђује јер смо различити.
Толеранција је прихватање, разумевање и поштовање туђих различитости. Можемо се разликовати по култури, обичајима, националности, вери, укусима, способностима, језику итд.
Толеранција подразумева уважавање туђих идеја, ставова и начина живота.
 
Годишњим планом рада школе предвиђен је Тематски дан - обележавање Дана толеранције, 16. новембра 2023. године.
 
У договору Стручног већа биологије и хемије и Ученичког парламента, под руководством наставнице биологије Татјане Сакан, предложено је да се ученици обуку у боје рециклаже - толеранција ка природи и то: 1. и 5. разред у зелено, 2. и 6. разред у жуто, 3. и 7. разред у црвено и 4. и 8. разред у плаво. Предложено је да се обуку: мајице, тренерке или да у тој боји буде неки детаљ (машна, рајф, марама, брош, шал и сл.). Предложено је и учтељима и наставницима да се прикључе и овим бојама подрже своје одељење и своје ученике.
Дан толеранције - 16. новембар унео је боје у нашу школу, тако да смо пожелели да сваки разред има униформу одређене боје.
Обележили су га ученици 1-1 са својом учитељицом Јасном Тихојевић причајући о различитости и правећи зелене листове детелине.
Черевићко 1-5 одељење са својом учитељицом Мелитом Недељковић прикључило се обележавању Дана толеранције обучени у зелену одећу.
Одељење учитељице Зорице Адамек 2-3 обучени у жуту боју, боју толеранције према природи - остварили су толеранцију у игри и вршњачком односу, толеранцији при учешћу у саобраћају.
Ученици 2-5 учитељице Зоране Влајков обукли су се у жуту одећу.
Ученици 3-1 учитеља Стевана Ђурђевића обележили су Дан толеранције обучени у црвено.
И одељење учитељице Љиљане Добријевић 3-2 обележило је Дан толеранције обучено у црвену боју.
У одељењу 3-3 учитељице Драгане Тамаш у Беочин селу на часу ваннаставних активности урадили су ликовну радионицу на тему ,,Толеранција - Како се осећаш кад ...” Ученици 3-3 одељења обучени у црвено, уживали у раду са првацима, одељењем 1-4 учитеља Будимира Рајчића обученим у зелену боју.
Такође, у Беочин селу одељење 2-4 учитеља Витомира Рајичића у жутој боји и одељење 4-4 учитељице Бране Буловић Ижак у плавој боји обележили су овај Тематски дан.
Учитељица Татјана Половина са 3-4 прикључила се овој акцији толеранције у црвеној боји.
Учитељица Сузана Пантелић са својим четвртацима, 4-5, у плавој боји.
И Раковчани, одељење 4-6, са својом учитељицом Розалијом Живић придружује се плавом бојом обележавању Дана толеранције.
Ученици 5-5 одељења одељњењског старешине Гордане Пантелић Килибарде, наставнице физике и тит прикључили су се Дану толеранције у зеленој варијанти.
Ученици 7-4 одељења са својим одељењским старешином, наставницом математике Светланом Станковић, узели су учешћа у овој акцији и обележили Дан толеранције обукавши црвену гардаробу.
Толеранција и респект на немачком језику ученици 6. и 8. разреда са наставницом немачког језика Иваном Грујић. Навијачка толеранција 6-1.
Наши вредни чланови Ученичког парламента поставили су штанд у Великој школи, уз велику помоћ наставнице физичког васпитања Душице Ристић, на ком су делили балоне разних боја у знак толеранције.
Честитамо свима који су узели учешћа у овој акцији толеранције и тиме показали снагу јединства у различитости - живела толеранција!