ПРОМОЦИЈА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У БЕОЧИНУ

Датум: 12. Novembar 2023 22:46 Категорија: Новости

ПРОМОЦИЈА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У БЕОЧИНУ
Промоција добровољног служења војног рока и промоција војних школа одржана је на платоу испред Дома културе у Беочину, у четвртак, 12.10.2023. године.
Промоциј су присуствовали представници општине Беочин, председница општине Биљана Јанковић, заменик председника општине Стефан Томовић, начелник Полиције Беочин Зоран Кузманов, директорица Дома културе Тања Дрљача и други представници локалне самоуправе.
Припадници Војске Србије под вођством начелника Центра Министарства одбране у Новом Саду, потпуковника Драгана Димовског, ученицима виших разреда беочинске школе и заинтересованим грађанима општине Беочин путем ове промоције приближили су и појаснили начин увођења у војну евиденцију, начин пријављивања кандидата за добровољно служење војног рока и војно стручно оспособљавање за резервне официре као и могућност заснивања радног односа у Војсци Србије у својству професионалног војника. 
Такође, ученицима је предочено на који начин се могу пријавити за упис у средњу војну школу. Ученике седмих и осмих разреда на промоцију водили су наставници: Марија Кожул, Дејан Лончар, Лидија Вукосављевић, Владимир Савић, Ранка Вукомановић, Игор Комадина, Душица Ристић и Олгица Стјепановић, са директором Драганом Митићем и помоћником директора Радмилом Јовановић.
Поред овога, ученици су имали прилику да се информишу о средњим стручним војним школама, Војној гимназији, Војној академији и Медицинском факултету Војномедицинске академије.
Промоцију добровољног служења војног рока организовао је Центар министарства одбране Нови Сад у сарадњи са Општином Беочин.