ОТВАРАЊЕ СПОРТСКОГ ТЕРЕНА У РАКОВЦУ 2023.

Датум: 03. Oktobar 2023 22:01 Категорија: Достигнућа

ОТВАРАЊЕ СПОРТСКОГ ТЕРЕНА У РАКОВЦУ
https://youtu.be/Z68QHNvSD4w?si=XKZ-6QVVCndxXaXZ
Председница општине Беочин Биљана Јанковић обишла је у понедељак, 2.10.2023. године, са покрајинским секретаром за спорт и омладину Данетом Бастом реконструисани спортски терен у Основној школи „Јован Грчић Миленко“ у Раковцу.
На отвореном терену ове школе постављена је нова мултифункционална подлога, заштитне мреже и ограде, исцртан је кошаркашки терен и постављени су нови кошеви.
Јанковић се том приликом захвалила Покрајини на великој подршци у реконструкцији терена, али и у бројним другим реализованим пројектима у нашој општини.
„Реч је о пројекту „Нова школа – нова игралишта за децу“, који је финансиран из покрајинског буџета а вредност улагања је готово пет милиона динара. Посебно је значајно што ће осим ученика школе и сва остала деца Раковца имати могућност да користе овај модерни терен где ће имати одличне услове за бављење спортом. Тако доприносимо и њиховом здравијем и квалитетнијем развоју.“, истакла је Јанковић и додала да ће општина Беочин и даље конкурисати за средства која омогућују реконструкцију школа и обнављање спортских садржаја при школама.
Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста истакао је значај овог терена, који ће омогућити ученицима раковачке школе и осталој деци да се активније укључе у спорт.
„Урадили смо добар посао – реконструкцију кошаркашког терена у оквиру Одељења ОШ „Јован Грчић Миленко”, јер је ресорни секретаријат препознао потребе општине Беочин и Раковца. На овај начин показујемо да желимо да улажемо у спорт и развој спортске инфраструктуре у свим локалним самоуправама, како у градовима, тако и у мањим срединама на подручју Војводине. Циљ је да се наша деца несметано и безбедно баве спортом“, нагласио је Баста.
Директор ОШ „Јован Грчић Миленко“ Драган Митић истакао је да радост малишана највише говори о значају новог кошаркашког терена. ️
„На овом месту се раније налазио кошаркашки терен који је био у врло лошем стању, са оштећеним кошевима. Сада је све ново и модерно. То ће пуно значити и деци, али и нашим грађанима који желе да се укључе у спортске активности“, навео је Митић.