ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2023.

Датум: 03. Oktobar 2023 21:42 Категорија: Новости

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2023.
https://youtu.be/Z68QHNvSD4w?si=nledHBIC_4BQu8xA
Председница општине Беочин - Биљана Јанковић, данас је свечано отворила Дечју недељу симболично уручивши кључ града "малој градоначелници" ученици ОШ "Јован Поповић" Ради Ракић.
Малишанима је добродошлицу пожелела и в. д. директора Културног центра - Тања Дрљача, са жељом да уживају у целонедељном садржају који је организован у Културном центру.
На почетку наступила је певачка група "Царић", а на крају су малишани имали прилику да уживају у интерактивном дружењу са аниматорским тимом "Слави са Славицом".
Вокална група ,Царић” из Беочина својом песмом улепшала је бројне манифестације у општини Беочин у последње две године од када постоји.
Група је настала спонтано у ОШ ,,Јован Грчић Миленко” у Беочину, а основале су је наставнце музичке културе Драгана Марјановић и Весна Гојић, са колегиницом наставницом српског језика и књижевности Светланом Зарић.
Ову групу чине девојчице-девојке из Беочина које својим чаробним гласовима одушевљавају присутне певајући српске народне традиционалне песме. Њихова имена ћете сигурно још чути као и њихове интерпретације, а оне се зову: Николина Ђокић, Тамара Марковић, Јована Савковић, Драгана Златановић, Сара Накарадић, Елена Гверо, Весна Диљај, Јелена Стојиљковић. Осим наступа на приредбама и манифестацијама, ове девојке су се опробале и на музичким такмичењима и постигле, и групно и појединачно, највише успехе, освајале су више пута прва три места на Републичком такмичењу у певању традиционалне песме, а то је највиши ранг такмичења из ове области у нашој држави. До сада смо могли да их видимо и на билбордима, а верујемо да их успех тек чека у будућности.
Удружење "Арка" на платоу испред Дома културе поставило је ликовне радове на заставама ученика обе основне школе из наше општине.
У Дому културе у оквиру програма Дечије недеље изложени су најбољи ликовни радови ученика ОШ ,,Јован Грчић Миленко" из Беочина. Ову веома богату и лепу изложбу је припремила наставница ликовне културе Весна Мијин Томић са ученицима од 5. до 8. разреда. Честитамо на избору и свеобухватности идеја, тема и мотива, као и разноврсношћу ликовних техника. Изложба је отворена до краја Дечије недеље, тачније до петка, 6.10.2023. године.
Дом културе захвалио се пријатељима Томи Радомировићу, Срђану Николићу - Даку и Емилу Селимију на донацијама.

https://youtu.be/XlKvnYm2bXM