ДРЖАВНИ ПРАЗНИК - ДАН ЗАСТАВЕ

Датум: 15. Septembar 2023 12:00 Категорија: Новости

ДРЖАВНИ ПРАЗНИК - ДАН ЗАСТАВЕ
Србија и Република Српска данас, 15.9.2023. године, обележавају заједнички празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе.
Датум, 15. септембар, изабран је за обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе, јер је тог дана 1918. године пробијен Солунски фронт. То је дан када је после две године крвавих, страшних, драматичних и трагичних и јуначких борби српска војска пробила Солунски фронт и тиме означила почетак ослобођења Kраљевине Србије за шта је било потребно свега 45 дана нашим јуначким прецима, а то је означило и почетак краја Првог светског рата. Истичући своју заставу са поносом и поштовањем истичемо и своју слободарску прошлост и сећамо се својих храбрих предака.
Наша школа са поносом истиче своју нови заставу на јарболу, постављену 31.августа 2023. године, у школском дворишту. На савременом јарболу висине 12 метара, вијори државна застава од 4 метра, видљива и из школске зграде и са улице, и осветљена ноћу. Захваљујемо се компанији „Економистелектро“ и инжењеру Владимиру Ивановићу на овом лепом и корисном поклону.
ЧЕСТИТАМО ПРАЗНИК!