ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕНОВИРАЊУ ШКОЛЕ У БЕОЧИН СЕЛУ

Датум: 02. Decembar 2023 13:59 Категорија: Новости

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕНОВИРАЊУ ШКОЛЕ У БЕОЧИН СЕЛУ
Председница општине Беочин Биљана Јанковић обишла је у среду, 29.11.2023. године, подручно одељење Основне школе „Јован Грчић Миленко“ у Беочин селу где су завршени радови на реновирању објекта.
У протеклим данима у овој школи комплетно су замењени прозори, уграђена су нова врата, окречени су зидови и замењен је под у просторијама у којима се одвија настава. На објекту је извршена и хидроизолација, а ученици су поново у школским клупама спремни за зиму.
Општина Беочин је ове јесени започела најављена улагања у готово све школске објекте на својој територији а према речима председнице општине Биљане Јанковић, посебно се води рачуна о томе да се мања подручна одељења у беочинским селима не издвајају у односу на потребе великих школа које се налазе у Беочину и Сусеку.
„Поред бесплатних уџбеника које Општина Беочин обезбеђује за све основце на реду су питања који се тичу услова боравка у нашим школама. Свака од школа има своје проблеме и потребе са којима сам у протеклих годину дана упозната и драго ми je што смо били у прилици да покренемо улагања у школске објекте. До сада смо успели да завршимо радове у школама у Свилошу и Сусеку, данас сам имала прилику да обиђем и Беочин село а очекујем и посету школи у Черевићу. До краја године би требало да се заврше и радови на санацији крова „мале“ школе коју похађају нижи разреди у Беочину.“, рекла је Јанковић и додала да је сарадња са директорима беочинских школа изутетно добра.
Она се током посете Беочин селу састала са директором Основне школе „Јован Грчић Миленко“ Драганом Митићем који се захвалио Општини Беочин на сарадњи и подршци у погледу решавања најважнијих питања и побољшања услова за рад и боравак свих беочинских ученика.
„Свесни смо да је за све ово потребно време али се трудимо да заједнички пронађемо ефикасна решења која ће у што краћем року изаћи у сусрет потребама наших наставника и ученика. Након мањих школа, за наредну годину планирана је реконструкција крова нашег централног објекта који само у Беочину похађа нешто више од 800 ученика.“ рекао је Митић.
Текст и фото: Општина Беочин