МЕЂУВРШЊАЧКА ЕДУКАЦИЈА О ЗДРАВОЈ ХРАНИ

Датум: 28. Novembar 2023 19:20 Категорија: Новости

МЕЂУВРШЊАЧКА ЕДУКАЦИЈА О ЗДРАВОЈ ХРАНИ
Наша, Основна школа ,,Јован Грчић Миленко“ из Беочина једна је од 10 школа из Србије које су укључене у пројекат АСШ – Активне школе изазов.
Овај пројекат у нашој школи води наставница физичког васпитања Душица Ристић, а учествују сви ученици од 1. до 8. разреда који свакодневно броје такозване Здраве километре.
Циљ пројекта је да млади схвате значај здравља, здравог начина живота и физичке активности
Да бисмо били здрави битно је да се здраво хранимо.
За међувршњачку едукацију били су задужени ученици осмих разреда: из 8-1 Петар Исаковић и Рахим Куртеши, из 8-2 Авдиљ Дрмаку, Шеида Сапи, Нађа Чондрић и Огњен Степанов; из 8-3  Елина Демири, Анђела Илић и Милица Прекогачић; из 8-4 Маја Јеремић и Тамара Витасовић. Наведени ученици су на ЧОС-у како у свом разреду тако и у петим разредима приказали један интересантан кратки филм о томе шта бисмо радили и шта бисмо јели да се нађемо на пустом острву, а затим су представили презентације о здравој храни кроз истицање хране одређених боја као што су црвена храна: јагода, вишња, малина…; жута храна: банане, лимун, ананас… и томе слично.
Међувршњачка едукација унела је нешто ново и заинтересовала ученике за дату тему. Похаљујемо све осмаке који су се осмелили да се окушају у улози предавача, а такође и све петаке који су их у томе подржали.
https://youtu.be/8ZMNZCetgdw?si=hjGxqNCzo5JJr_Ue